QNH lanceert het whitepaper 'Aan de slag met remote sensing'. Door data vanuit satellietbeelden – remote sensing – te combineren met artificial intelligence, is het mogelijk meerdere databronnen aan elkaar te koppelen en voorspelmodellen te genereren.

Lokale overheden en organisaties zetten in op digitale transformatie om efficiëntie te behalen. Op het vlak van ruimtelijke problemen is het gebruik van remote sensing en machine learning cruciaal, stelt QNH Consulting in haar nieuwste whitepaper ‘Aan de slag met remote sensing’.

Nederland kampt met specifieke ruimtelijke problemen, zoals de blauwalgproblematiek, waarbij mensen gezondheidsklachten krijgen van blauwalg in water, maar ook met de schade die ganzen aanrichten aan landbouwgrond. Dit zijn maar een paar voorbeelden. Met de inzet van remote sensing en machine learning kunnen dergelijke problemen worden geïdentificeerd, verminderd of worden opgelost. Hier profiteren niet alleen lokale overheden van, maar ook bijvoorbeeld belanghebbenden die sneller hun schadevergoeding krijgen. Vanwege de groeiende verstrekking van gratis beelden van een steeds betere kwaliteit én de verdere ontwikkeling van machine learning zal remote sensing in 2018 een vlucht nemen, zo voorspelt QNH.

Voorspelmodellen

Door data vanuit satellietbeelden – remote sensing – te combineren met artificial intelligence, is het mogelijk meerdere databronnen aan elkaar te koppelen en voorspelmodellen te genereren. Zo kunnen er voorspellingen gedaan worden over bijvoorbeeld welke schade waar, wanneer gaat plaatsvinden. Ook kunnen gemelde schades gecontroleerd worden zonder ter plekke onderzoek te doen. Dit draagt bij aan het terugdringen van kosten en het voorkomen of uit de hand lopen van ruimtelijke problemen.

Jakko de Jong, data scientist en blockchain specialist bij QNH Consulting: De provincie Fryslân heeft inmiddels gebruik gemaakt van de sterke combinatie tussen remote sensing en machine learning. We hebben daar aangetoond dat op basis van gratis satellietbeelden voorspeld kan worden waar en wanneer ganzenschade ontstaat. Er zijn nog vele voorspelmodellen en toepassingen van remote sensing denkbaar.”

Whitepaper

Het whitepaper ‘Aan de slag met remote sensing’ is (kosteloos) te downloaden op deze website.

remote sensing


Delen op social media


Contact

Hasselt (België)

+32 11 77 12 77

Maastricht

+31 43 207 3050

Groningen

+31 50 520 1888

Amsterdam

+31 20 460 9609

Eindhoven

+31 40 2305624

Twitter

Opening soon: onze vestiging in #Rotterdam. Meebouwen? We zoeken nog starters & ervaren Business Intelligence #Consultants Klik verder voor het vacature aanbod: https://t.co/KiytYo6eLF #vacature #ICT #groeien #BI

De leveranciers in het IDaaS segment blijven toenemen. Security Consultant Sander van Caspel neemt in zijn blog de drie leiders in IDaaS onder de loep: https://t.co/CVTZsQLd2X #identity #security #IDaaS

Pionieren in #Rotterdam met Business Analytics & Intelligence? Help ons bij het opzetten van onze nieuwe vestiging als #consultant. Meer weten kijk op https://t.co/K0tuYPN8GA #vacature #BI #BA #ICT