Woningvoorspeller

Gemeenten die bezig zijn met nieuw te bouwen en in te richten wijken en straten staan regelmatig voor dezelfde vraag. Welke woningen moeten waar worden gebouwd en voor wie eigenlijk? De Woningvoorspeller is ontwikkeld in samenwerking met gemeente Zuidhorn, vanuit het initiatief Living Lab Zuidhorn. Deze beslissingsondersteunende oplossing helpt bij het bepalen van de optimale mix van woningen bij de aanleg van nieuwe wijken.

De optimale mix

De Woningvoorspeller kan zelfs op straatniveau aangeven hoeveel én welk type woningen – huur of koop, vrijstaand of 2 onder één kap – gebouwd moet worden. Niet alleen het type woning kan voorspeld worden, maar ook het aantal woningen dat nodig is, op basis van de voorspelde bevolkingsgroei en -samenstelling.

Door gebruik te maken van gemeente-specifieke verhuisstromen en trendanalyses (ook een functie binnen de Woningvoorspeller) én door te variëren met specifieke waarden – zoals leeftijdsopbouw, afstanden tot school, etc. – kan op ieder gewenst moment een nieuw te bouwen wijk of straat ‘ingericht’ worden.

Data als basis

De Woningvoorspeller wordt gevoed met openbaar beschikbare data van onder meer het Kadaster en geografische & bevolkingsdata. Deze worden gecombineerd met specifieke data van een gemeente zelf.

Hoe meer data, hoe beter én vooral nauwkeuriger de voorspellingen. En data verversen betekent u- to-date zijn en vooral blijven bij een volgende nieuw te bouwen wijk of straat.

SaaS oplossing

Omdat de Woningvoorspeller als een SaaS-oplossing wordt aangeboden, kan de data van de diverse bronnen continu worden ververst. De dienst wordt door analytics consultants en business analisten van QNH ondersteund én beheerd. Dit betekent dat de Woningvoorspeller in beheer van QNH blijft, waardoor gemeenten geen omkijken hebben naar het onderhoud, blijven profiteren van toekomstige innovaties én kosten of resources besparen.

 

Uiteraard voldoet de Woningvoorspeller aan alle door de GDPR-wetgeving gestelde eisen met betrekking tot privacy en veiligheid.

 

Contact

Amsterdam

+31 20 460 9609

Maastricht

+31 43 207 3050

Groningen

+31 50 520 1888

Hasselt (België)

+32 11 77 12 77

Eindhoven

+31 40 2305624

Twitter