QNH gebruikt cookies op haar website om het gebruik van de website te analyseren, gebruiksgemak te verbeteren, voor social media en om ervoor te zorgen dat u relevante informatie te zien krijgt wanneer u gebruik maakt van de QNH website. Meer informatie over de cookies kunt u vinden in ons privacy- en cookiestatement. Door akkoord te gaan met onze cookies gaat u akkoord met de bovenstaande cookies. Gaat u niet akkoord dan worden alleen de functionele cookies ingeladen, sommige functionaliteiten zullen dan ook uitgeschakeld zijn. U geeft door gebruik te blijven maken van deze website toestemming voor het gebruik van cookies en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacystatement vermeld.

Je zal maar de eerste medewerker zijn van het net geopende kantoor van QNH & ilionx in Rotterdam. Hoe is het om de eerste pionier te zijn? We vroegen het André Kortenaar, senior BI Consultant bij QNH Consulting.

Wie ben je en waar kom je vandaan?

“Mijn naam is André Kortenaar, ik ben 46 jaar en woonachtig in het langste lintdorp van Nederland, Assendelft. Ik ben geboren in Zuid-Korea en zodra ik kon lopen heb ik de ‘benen’ genomen naar Nederland – ook wel adoptie genoemd. Ik ben trouwens een mooi weer golfer, dus ’s winters spelen we bij voorkeur in warmere oorden en anders blijven de clubs in de tas. Ik hou ook van lekker eten en ga dan ook geregeld naar een goed restaurant om niet alledaagse smaakcombinaties te ervaren.”

Hoe ben je bij ons terecht gekomen? Wat trok je aan?

“Tijdens mijn vorige baan zat ik bij een klant waar het opviel dat ik in een pak op werk verscheen; dat kon maar een aantal dingen betekenen, bruiloft, geen schone kleren meer of je bent aan het solliciteren. In mijn geval was het dus solliciteren ????. Een van de QNH collega’s viel dit op en deze opperde om met Sjoerd Hobo (Directeur QNH Consulting Midden) te gaan praten over de mogelijkheden. Onder het genot van een lunch kwam het voorstel om mee te helpen aan het opbouwen van een nieuwe vestiging in Rotterdam. Met dit aanbod op zak heb ik alles op een rijtje gezet, om te concluderen dat ik aan dit grote avontuur wilde beginnen. Zodoende ben ik sinds 1 juni de eerste Business Intelligence Consultant van QNH Consulting in Rotterdam. Nog voor ik in dienst kwam had ik mijn eerste klus bij Nationale Nederlanden al te pakken.”

Waar werkte je hiervoor?

“Ik ben zo’n 15 jaar werkzaam geweest voor ATOS, dit was mijn 3e werkgever. Ik ben ooit begonnen bij Pecoma (later overgenomen door QNH), je zou kunnen zeggen dat ik weer terug ben op het oude nest). Bij ATOS heb ik een hoop verschillende rollen vervuld als BI Consultant. Bij mijn laatste klant AF/KLM, waar ik zo’n 10 jaar gewerkt heb, stond mijn naam zo’n beetje synoniem voor Informatica Powercenter. Ik was betrokken bij alles wat gerelateerd was aan dit platform. Dit betroffen datawarehouse-projecten, maar ook datamigraties en infrastructuur-projecten.”

Wat is je achtergrond opleiding, studie?

“Aan de Hogere Economische School van Amsterdam ben ik afgestudeerd in de richting Bedrijfseconomie.”

Wat is je functie, bij welke klant en wat doe je daar?

“Ik ben Senior BI Consultant en momenteel zit ik bij de Nationale Nederlanden Group op de afdeling CIO/Cloud Services & Hosting. Ik maak onderdeel uit van een scrum/DevOps team dat verantwoordelijk is voor het Informatica Platform. De uitdaging is om de betrouwbaarheid van het platform te continueren/verhogen bij een behoorlijke toename in gebruik. Op dit moment zijn er zo’n 230+ ontwikkelaars en draaien er om en nabij 1800 flows per dag.

Mijn werkzaamheden zijn drieledig op dit moment:

1: Coördineren van de operationele werkzaamheden en implementatie van de zogenaamde ‘lowering ops’
2: Ontwerpen van een nieuwe architectuur voor het platform
3: Het vervangen van de Product Owner tijdens haar afwezigheid”

Wat vind je de leukste werkzaamheden?

“Het leukste aan deze opdracht is de gezamenlijke zoektocht naar de optimale werkvorm. Dit kan van alles zijn, zoals het uitvinden hoe we met, hoe kan het ook anders, ‘agile scrum’ omgaan. Maar ook hoe we meer ‘self-service’ diensten kunnen aanbieden ten aanzien van het Informatica platform en het optimaliseren van de ITIL processen.”

Waarom pionieren in Rotterdam?

“Het is supergaaf om de vestiging in Rotterdam op te bouwen en wanneer het succes Amsterdam overstijgt, te kunnen zeggen dat je aan de wieg hebt gestaan van dat succes.
Voor mij ligt de uitdaging in iets totaal nieuws te doen. Ik ben in een fase gekomen waarin ik het pionieren op het organisatorische vlak zoek en nu heb gevonden bij QNH Consulting.”

Wat maakt een Rotterdamse organisatie leuk?

“Ik ben in de regio Amsterdam opgegroeid, maar zoals elke grote stad heeft Rotterdam ook haar charmes. Ik kan de Rotterdamse mentaliteit en humor zeker waarderen. Als import-Amsterdammer misschien gek, zeker als je de Rotterdamse vestiging tot een nog groter succes wil maken. Maar ja, pionieren is gewoon ontzettend gaaf!”

Noem eens 5 redenen waarom mensen bij ons zouden moeten komen werken?

  1. QNH is niet beursgenoteerd, wat als voordeel heeft dat er meer geïnvesteerd kan worden in het bedrijf en de medewerkers, in plaats van het tevreden houden van de aandeelhouders.
  2. Een platte organisatie, waardoor directe(re) communicatie mogelijk is en het een hechtere club is.
  3. De korte tijd dat ik werkzaam ben bij QNH heb ik al verschillende sociale events voorbij zien komen, van het bijwonen van wedstrijden van het Nederlands dames volleybalteam, tot een borrel op de Maas.
  4. De arbeidsvoorwaarden zijn zeker goed te noemen.
  5. En last but not least de leuke collega’s natuurlijk.

Wat zoek jij in een collega?

“Ik vind een zekere mate van professionaliteit belangrijk. Daarmee bedoel ik dat je als medewerker het uithangbord voor QNH bent bij de klant. Je moet natuurlijk ook kunnen lachen met elkaar, dat geeft plezier in het werk. Ik vind het belangrijk dat een collega open en eerlijk is en dat je alles tegen elkaar kunt zeggen, zolang het maar met respect gebeurt. En uiteraard zoek ik collega’s die mij gaan helpen vestiging Rotterdam verder uit te bouwen!”

Wat moeten nieuwe collega’s echt van jou weten?

“Als ik soms sarcastisch overkom, dan ben ik dat waarschijnlijk ook ????, maar twijfel je, vraag het dan gerust.”

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?

“Het liefst laat je me lekker slapen, maar als familie of vrienden dringend hulp nodig hebben, kunnen zij me altijd wakker maken. Als er dan ook maar een vers kopje koffie klaar staat.”

__

Ben jij onze nieuwe pionier die André ’s ochtends van zijn eerste verse kopje koffie voorziet en zijn dag goed maakt? Heb jij ook zin in een uitdagende ondernemersfunctie? Bekijk dan gauw ons vacatureaanbod. Wie weet ben jij onze tweede pionier! 


Delen op social media


Contact

Amsterdam

+31 20 460 9609

Rotterdam

+31 10 333 0813

Groningen

+31 50 520 1888

Eindhoven

+31 43 207 3050

Maastricht

+31 43 207 3050

Hasselt (België)

+32 11 771 277

Twitter