Groningen Seaports besteedt het werkplek- en systeembeheer uit aan IT-dienstverlener QNH Consulting. Ook de overstap van de IT-omgeving naar de Amazon Cloud wordt begeleid door QNH.

De keuze voor QNH als partner werd gemaakt na een Europese aanbesteding op basis van Best Value Procurement. De aanbesteding omvat het beheer en implementatie van werkplekken, telefonie, serverpark, netwerk en beveiliging.

ICT-infrastructuur veilig en stabiel

Door het uitbesteden van de ICT-infrastructuur kan Groningen Seaports zich beter focussen op haar kerntaak, namelijk het beheren en commercieel exploiteren van de haven van Delfzijl, de Eemshaven en aangrenzende industrieterreinen. Voor de overstap naar de Amazon Cloud zijn inmiddels de eerste stappen genomen. Met deze overstap wordt de ICT-omgeving flexibeler en blijft deze veilig en stabiel.

Gert-Jan de Volder, directeur bij QNH Consulting Noord: “We zijn er trots op dat wij, samen met Telecom Services Leek, de opdracht gegund hebben gekregen. Dit is het startpunt voor een langdurig partnership met Groningen Seaports.”

Handtekening Groningen Seaports uitbesteding ICT-infrastructuur

Ondertekening door Cas Köning (Groningen Seaports) en Hen Snackers (QNH Consulting)

Over Groningen Seaports

Groningen Seaports is de beheerder en commerciële exploitant van de haven van Delfzijl en Eemshaven en aangrenzende industrieterreinen. Het bedrijf verzorgt de complete havendienstverlening, van de logistieke diensten tot de uitgifte en onderhoud van terreinen in beide havengebieden aan haar industriële en MKB-klanten. Meer informatie over Groningen Seaports vindt u op www.groningen-seaports.com

uitbesteding ICT-infrastructuur


Delen op social media


Contact

Amsterdam

+31 20 460 9609

Maastricht

+31 43 207 3050

Groningen

+31 50 520 1888

Hasselt (België)

+32 11 77 12 77

Eindhoven

+31 40 2305624

Twitter