Dat klinkt heel ernstig, maar dat is het niet. Het is een kans om jezelf als IT afdeling opnieuw uit te vinden!

De huidige ontwikkelingen binnen de IT zorgen voor een identiteitscrisis binnen de IT afdelingen. Ik zie dit dagelijks bij de IT organisaties en afdelingen waar ik over de vloer kom.

Er worden geen diensten meer geleverd want alles gaat via services die ingekocht worden (SAAS, outsourcing), er wordt geen hardware meer ingekocht en uitgeleverd want iedereen neemt een eigen device mee (BYOD) en als klap op de vuurpijl gaan mensen nu ook nog hun eigen applicaties (BYOA) selecteren en installeren op die zelf gekochte devices!

Je voelt als IT alles door je vingers glippen. De content van het bedrijf verdwijnt uit je cirkel van controle, in de traditionele zin dan. Maar je ziet ook de mogelijkheden van deze ontwikkelingen en wat het oplevert voor de organisatie, het zijn ook leuke tijden met wat er allemaal mogelijk is. Het levert betrokkenheid op, effectiviteit, innovatie, in verbinding staan met je omgeving, levendige gesprekken met de eindgebruikersorganisatie omdat ze echt wat vinden van IT.

Maar hoe ga je in deze nieuwe situatie nou waarde toevoegen als IT afdeling binnen een grote organisatie? Hoe kan je de organisatie helpen? Wat voor rol pak je, en wat voor kennis heb je dan nodig? Ik noemde het al: een identiteitscrisis.

Wat kan je doen om waarde toe te voegen als IT afdeling:

  1. Helpen met richtlijnen voor veilig gebruik van social media, zelf aangeschafte applicaties, enz. Mensen willen niet onveilig met de data van het bedrijf omgaan, maar ze weten niet altijd hoe dat moet en hoe het werkt (wat doet een applicatie allemaal zonder dat je het merkt). Hiermee kan je helpen als IT afdeling. Het is hierbij wel van belang om het praktisch te doen. Dus niet een richtlijn die te algemeen is en alleen maar zegt dat iets niet mag. Voorbeeld is een specifieke richtlijn en handleiding voor hoe mensen Prezi kunnen gebruiken. Hierin dan de richtlijn, dat als er een vertrouwelijke presentatie gemaakt wordt met Prezi desktop, de plaatjes die ingevoegd worden zelf geconverteerd worden in plaats van dit te doen op de Prezi servers. En een handleiding voor hoe je dit kan doen.
  2. Het ondersteunen van gebruikerscommunities van de zelf aangeschafte of minder formele IT middelen. Biedt platformen waar mensen binnen het bedrijf samen kunnen komen en kunnen leren van elkaar. Hiermee doe je als IT afdeling kennis op van wat er leeft bij de eindgebruikers en haal je de informatie op om ze beter te ondersteunen. Denk hierbij ook eens aan de groep zware Excel gebruikers binnen je organisatie! Breng ze in contact met elkaar en weet wat er speelt, zo kan  je er bijvoorbeeld achter komen wat voor stunts ze uit moeten halen om het allemaal werkend te krijgen op de infrastructuur die je levert als IT. Misschien kan je dat ook inspireren om te verbeteren.
  3. Specialisten die de gebruikersovereenkomsten na kunnen pluizen en advies uitbrengen. Het is veel werk om als individu de gebruiksovereenkomsten voor de sites en toepassingen die je gebruikt na te pluizen. Daarnaast is hier kennis voor nodig. Weer een mooi voorbeeld van een gat wat je op kan vullen als IT afdeling.
  4. Weten wat er te koop is en mensen adviseren in het keuze- en koopproces. Niet iedereen is handig of wil zich er in verdiepen, die mensen kunnen misschien wel wat advies gebruiken. Persoonlijk ben ik hier een mooi voorbeeld van en werd binnen QNH goed geholpen toen ik vroeg om een laptop die licht was en 8 uur zonder batterij moest kunnen.

Als je kijkt naar de waarde die je toe kan voegen groei je ook steeds meer naar een partner rol. Is dat ook niet wat we al jaren binnen de IT roepen: we willen een partner van de business zijn! Dit lijkt me trouwens het perfecte moment voor meer vrouwen om de IT in te gaan!

Stuur een reactie met meer ideeën over hoe in deze nieuwe situatie IT afdelingen waarde toe kunnen blijven voegen in alle trends die op ons afkomen met het IT-Consumentisme. Zo maken we van deze identiteitscrisis binnen de IT een mooie nieuwe kans om een leuke toekomst in de IT te hebben!


Delen op social media


Contact

Amsterdam

+31 20 460 9609

Maastricht

+31 43 207 3050

Groningen

+31 50 520 1888

Hasselt (België)

+32 11 77 12 77

Eindhoven

+31 40 2305624

Twitter