QNH richt het nieuwe virtuele datacenter van Enexis in, in Microsoft Azure

Voor het hosten van nieuwe cloud applicaties heeft QNH een virtueel datacenter in Azure ingericht voor Enexis. In combinatie met QNH Cloud Hosting wordt nu een volwaardige datacenter dienstverlening obv Microsoft Azure geleverd.

"Dankzij een nauwe samenwerking kon er regelmatig afstemming plaatsvinden en konden tussentijdse wijzigingen goed worden opvangen."

Meer informatie

Innovatie

Enexis kijkt naar de toekomst. De energiebehoefte van mensen en bedrijven wordt steeds groter, dus zullen vraag en aanbod van energie zo slim mogelijk op elkaar afgestemd moeten worden. Het bedrijf zoekt doorlopend naar innovatieve mogelijkheden om de energievoorziening duurzamer te maken. Ze werken voortdurend aan een beter, slimmer en efficiënter netwerk en ontwikkelen nieuwe mogelijkheden op het gebied van energie: van stroom tanken voor een elektrische auto tot transport van de door klanten opgewekte zonne-energie.

Nauwe samenwerking

Enexis heeft QNH gevraagd haar te helpen bij het ontwikkelen van een Landelijke Intakeportal (LIP) voor het aanvragen van wijzigingen kleinverbruik. Met als belangrijkste doelstellingen: het verhogen van de klanttevredenheid over het gehele KCW proces (KCW-Kort Cyclisch Werk), de doorlooptijd van het proces terug te brengen naar maximaal 10 dagen en daarmee een kostenreductie te garanderen van minimaal 20%. Voor de ontwikkeling van LIP is er vanwege de globale functionele specificaties vooraf, gekozen voor een aanpak op basis van Agile/Scrum. Door deze nauwe samenwerking kon er regelmatig afstemming plaatsvinden en konden tussentijdse wijzigingen goed worden opvangen.

Resultaat

Alle projectwerkzaamheden zijn door QNH uitgevoerd: van interaction design, webdesign, development tot aan testing en acceptatiebegeleiding. Daarnaast heeft QNH een voorstel uitgebracht voor het in beheer nemen van het LIP. Naast QNH was Microsoft betrokken bij dit project als leverancier van het gekozen cloudplatform Windows Azure, waarop deze portal is ontwikkeld.

Het eindresultaat is een Landelijke Intakeportal op basis van HTML5, CSS3 en JavaScript en daardoor bruikbaar op alle devices zoals laptops en tablets, mits voorzien van een moderne browser. Daarnaast is er een koppeling gerealiseerd met Payment Service Provider van Enexis (multisafepay) en een koppeling met de Tibco servicebus, voor de integratie met de Enexis backoffice applicaties.

De oplossing is aangeboden op het cloudplatform Windows Azure, en dan specifiek op de PaaS (Platform as a Service) omgeving van Windows Azure, met een SLA van 99,5% beschikbaarheid. Windows Azure biedt Enexis de mogelijkheid van optimale performance en schaalbaarheid en er wordt op basis van actueel verbruik afgerekend. De LIP is maandag 18 maart 2013 officieel geaccepteerd door de Enexis stuurgroep.

Contact

Amsterdam

+31 20 460 9609

Maastricht

+31 43 207 3050

Groningen

+31 50 520 1888

Hasselt (België)

+32 11 77 12 77

Eindhoven

+31 40 2305624

Twitter