Nieuw datawarehouse als basis voor digitale transformatie

Om beter in te kunnen spelen op de veranderende markt ondergaat ERIKS momenteel een digitale transformatie. Een omvangrijk project, waarbij tientallen entiteiten op een centraal systeem worden aangesloten.

"We kunnen nu al sneller met de markt mee veranderen en kennis leveren. Dat geeft ruimte om nieuwe business te ontwikkelen."

Evert Romviel - ERIKS

Meer informatie

ERIKS is een internationale, industrieel dienstverlener. De van oorsprong Nederlandse onderneming levert zowel standaardoplossingen als maatwerk. ERIKS heeft een enorm scala aan producten in het assortiment dat volgens het business-to-business model wordt geleverd aan ruim 130.000 afnemers wereldwijd!

Om beter te kunnen inspelen op de veranderende markt ondergaat ERIKS momenteel een digitale transformatie. Het doel is tweeledig: een beter aanbod en service richting klanten en uniforme interne processen.

Samen met ERIKS is QNH verantwoordelijk voor de uitvoering van een van de belangrijkste projecten binnen de digitale transitie. Dit betreft de ontwikkeling van een centraal datawarehouse (het EDW) waarmee het mogelijk moet worden om data om te zetten naar stuurinformatie, met een  prominente rol voor voorspellende modellen.

Inmiddels wordt vanuit het EDW het CRM systeem dagelijks gevoed met data voor een actueel inzicht in de ontwikkeling van het klantenbestand en wordt er druk gewerkt aan een optimale planning van de voorraden van de verschillende shops en distributiecentra.

De ontwikkelingen zoals die nu in Nederland plaatsvinden zullen in een latere fase ook worden doorgevoerd in diverse andere landen en regio’s van ERIKS! Een prachtige resultaat voor dit uitdagende project!

financieel dagblad - Digitale disruptie in de industrie

Bijlage FD, mediaplanet

Een interview met Evert Romviel (international IT manager) over deze digitale transformatie is ook online te lezen [bron: digitale disruptie via mijn-overheid.com]

Contact

Amsterdam

+31 20 460 9609

Maastricht

+31 43 207 3050

Groningen

+31 50 520 1888

Hasselt (België)

+32 11 77 12 77

Eindhoven

+31 40 2305624

Twitter