Het maken van een voorspelmodel voor Fokker Services

Wereldwijd vliegen er zo'n 400 Fokker vliegtuigen. Het bedrijf beschikt over veel data en wilde kijken wat het analyseren daarvan kan bijdragen aan nieuwe inzichten. Wij begonnen een Analytics project en focusten ons, in samenspraak met Fokker, op de winstgevendheid en afnamepatronen van reserveonderdelen.

Meer informatie

Met een assortiment van meer dan dertigduizend verschillende onderdelen is het natuurlijk belangrijk om te weten welke onderdelen het meest opleveren en welke onderdelen binnen de verschillende productgroepen continu op voorraad moeten zijn om te kunnen voldoen aan de wensen van klanten.

Door de implementatie van SAS Business Analytics door QNH heeft Fokker niet alleen inzicht gekregen in welke producten en productgroepen het meest interessant zijn, het bedrijf kan nu zelfs precies voorspellen wanneer bij vliegtuigen bepaalde onderdelen aan vervanging toe zijn! Zo kan men ervoor zorgdragen dat deze onderdelen op tijd op een gewenste lokatie aanwezig zijn. Hierdoor wordt de productie en opslag van deze, doorgaans kostbare, onderdelen veel efficiënter gemanaged en brengt het bedrijf de service aan klanten naar nog grotere hoogten!

Ilse Goedhart, Young Professional Business Analytics, schreef een blog over dit project. 

Contact

Amsterdam

+31 20 460 9609

Maastricht

+31 43 207 3050

Groningen

+31 50 520 1888

Hasselt (België)

+32 11 77 12 77

Eindhoven

+31 40 2305624

Twitter