QNH implementeert succesvol DMS/RMA project bij gemeente Amersfoort

QNH heeft een DMS/RMA oplossing bij gemeente Amersfoort geïmplementeerd gebaseerd op Microsoft SharePoint 2010. Het systeem bestaat uit een DMS voor zaakgerichte documenten (bijvoorbeeld een bouwvergunningdossier) en niet zaakgerichte documenten (bijvoorbeeld een interne beleidsnota), een koppeling met de front-office (gescande post en e-formulieren), een koppeling met het zaaksysteem en waar nodig een koppeling met backofficeapplicaties.

"QNH heeft aangetoond een deskundige en klantgerichte leverancier te zijn. Wij hebben dan ook altijd vertrouwen gehad in een mooie samenwerking en een succesvol project! "

Dirk-Jan Beens - informatiemanager gemeente Amersfoort

Meer informatie

QNH heeft bij gemeente Amersfoort een op SharePoint gebaseerde DMS/RMA oplossing geïmplementeerd. Gemeente Amersfoort besloot om deze opdracht aan QNH te gunnen op basis van de juiste combinatie van kennis, ervaring, aanpak en prijs.

Gemeente Amersfoort maakte voor haar documentmanagement reeds enige jaren gebruik van een combinatie van systemen. Deze applicaties waren inmiddels aan het einde van hun levenscyclus en werden niet meer onderhouden door de huidige leveranciers. Daarnaast voldeden deze systemen niet meer aan de eisen van deze tijd, zoals zaakgericht en papierloos werken. Belangrijke doelstellingen van de implementatie van de nieuwe DMS/RMA oplossing waren onder meer het verbeteren van de kennisdeling en samenwerking met in- en externe partijen en het realiseren van een digitale en papierarme documentorganisatie. Daarnaast moest de oplossing passen binnen het informatiebeveiligingsbeleid en werken op de bestaande (technische) infrastructuur van gemeente Amersfoort.

SharePoint DMS/RMA

QNH heeft een DMS/RMA oplossing geïmplementeerd gebaseerd op Microsoft SharePoint 2010. Het systeem bestaat uit een DMS voor zaakgerichte documenten (bijvoorbeeld een bouwvergunningdossier) en niet zaakgerichte documenten (bijvoorbeeld een interne beleidsnota), een koppeling met de front-office (gescande post en e-formulieren), een koppeling met het zaaksysteem en waar nodig een koppeling met backofficeapplicaties.

Digitale postkamer en NEN 2082

Naast de initiële aanbieding van de DMS/RMA oplossing had QNH ook een aantal andere kansen gezien om de beoogde doelstellingen van gemeente Amersfoort te realiseren. Twee kansen hadden een zodanige toegevoegde waarde dat ook deze meegenomen werden in de implementatie van het nieuwe systeem. Dit zijn de digitale postkamer en de NEN 2082 certificering. De digitale postkamer is een voorziening waarmee de inkomende papieren poststroom wordt gedigitaliseerd en geautomatiseerd. De NEN 2082 certificering levert een kwaliteitskeurmerk waarmee makkelijker toestemming wordt gekregen om documenten digitaal te archiveren en dus papierloos te kunnen werken.

Contact

Amsterdam

+31 20 460 9609

Maastricht

+31 43 207 3050

Groningen

+31 50 520 1888

Hasselt (België)

+32 11 77 12 77

Eindhoven

+31 40 2305624

Twitter

Opening soon: onze vestiging in #Rotterdam. Meebouwen? We zoeken nog starters & ervaren Business Intelligence #Consultants Klik verder voor het vacature aanbod: https://t.co/KiytYo6eLF #vacature #ICT #groeien #BI

De leveranciers in het IDaaS segment blijven toenemen. Security Consultant Sander van Caspel neemt in zijn blog de drie leiders in IDaaS onder de loep: https://t.co/CVTZsQLd2X #identity #security #IDaaS

Pionieren in #Rotterdam met Business Analytics & Intelligence? Help ons bij het opzetten van onze nieuwe vestiging als #consultant. Meer weten kijk op https://t.co/K0tuYPN8GA #vacature #BI #BA #ICT