Bottom-up naar zaakgericht werken

Samen met QNH en haar Onegov partner PerfectView heeft de gemeente zeer succesvol zaakgericht werken geïmplementeerd. Vooral de bottom-up werkwijze was letterlijk een Award waard (Computable Awards 2014).

"De technisch inhoudelijke kennis van QNH en PerfectView, in combinatie met onze kennis omtrent processen en klantbehoeften, zijn naar mijn mening de sleutel tot dit succes geweest"

Martin Fleer - sectormanager en verantwoordelijk MT-lid bij gemeente Hengelo

Meer informatie

Vanuit de wens om via een efficiënte bedrijfsvoering te komen tot een betere, kanaalonafhankelijke dienstverlening heeft de gemeente Hengelo besloten om zaakgericht te gaan werken. Met de aanschaf van het Zaaksysteem+ van PerfectView/QNH is de gemeente Hengelo klaar om de volgende stap te zetten in de digitalisering van haar informatievoorziening.

Zaakgericht werken

De gemeente telt 81.000 inwoners op een oppervlakte van 61,78 km.. De gemeente Hengelo maakt deel uit van het kaderwetgebied Regio Twente. Hengelo is na Enschede, Zwolle en Deventer de vierde stad van Overijssel. Na Enschede is Hengelo de grootste plaats in Twente.

De informatievoorziening van de gemeente Hengelo bevindt zich in een overgangsfase. Veel informatie is al digitaal beschikbaar. Deze informatie is echter opgeslagen in verschillende systemen. Een compleet klantbeeld ontbreekt hierdoor. Daarnaast vragen de ontwikkelingen op het gebied van collaboratie-management en social media een andere vorm van informatieverwerking. Vanuit de wens om via een efficiënte bedrijfsvoering te komen tot een betere, kanaalonafhankelijke dienstverlening heeft de gemeente Hengelo besloten om zaakgericht te gaan werken. Door het centraal stellen van de relatie (burger, ondernemer, ketenpartner) met inzicht in al zijn zaken, kan de afhandeling van een aanvraag, bezwaarschrift of klacht gevolgd worden over afdelingsgrenzen heen. Het opslaan en ontsluiten van alle zaken op een centrale plek leidt tot een compleet klantbeeld. Met de aanschaf van het Zaaksysteem+ van PerfectView/QNH is de gemeente Hengelo klaar om de volgende stap te zetten in de digitalisering van haar informatievoorziening.

Microsoft

In 2011 tekenden gemeente Hengelo, PerfectView en QNH al voor de levering en implementatie van een Zaakysteem+ aan de gemeente. PerfectView en QNH – die ook al samenwerkten voor o.a. de gemeenten Nieuwegein en Venlo – implementeerde het Zaaksysteem+ op basis van Microsoft-technologie. Dit betekent concreet dat het zaakbeheer en contactmanagement werden ingericht met een Dynamics CRM oplossing (PerfectView KCC-Zaaksysteem) en het DMS/RMA met Microsoft SharePoint 2010 (QNH).

Contact

Amsterdam

+31 20 460 9609

Maastricht

+31 43 207 3050

Groningen

+31 50 520 1888

Hasselt (België)

+32 11 77 12 77

Eindhoven

+31 40 2305624

Twitter

Opening soon: onze vestiging in #Rotterdam. Meebouwen? We zoeken nog starters & ervaren Business Intelligence #Consultants Klik verder voor het vacature aanbod: https://t.co/KiytYo6eLF #vacature #ICT #groeien #BI

De leveranciers in het IDaaS segment blijven toenemen. Security Consultant Sander van Caspel neemt in zijn blog de drie leiders in IDaaS onder de loep: https://t.co/CVTZsQLd2X #identity #security #IDaaS

Pionieren in #Rotterdam met Business Analytics & Intelligence? Help ons bij het opzetten van onze nieuwe vestiging als #consultant. Meer weten kijk op https://t.co/K0tuYPN8GA #vacature #BI #BA #ICT