Moderne werkplekken voor Gemeente Zwolle

Dankzij de Virtual Desktop Infrastructure van QNH kan Gemeente Zwolle de juiste desktop aan de juiste medewerker aanbieden, met de juiste mogelijkheden en op het juiste tijdstip.

"Dit levert de gemeente een aanzienlijke besparing op in energieverbruik, een belangrijke voorwaarde van de gemeente. Daarnaast besparen ze met deze aanpak ook drastisch op beheerkosten."

Dick Tauran - Business Manager QNH

Meer informatie

Met meer dan 110.000 inwoners en 80.000 arbeidsplaatsen behoort Zwolle tot de top van groeiende steden in Nederland. QNH werd geselecteerd om de werkplekken bij de gemeente Zwolle te virtualiseren. De gemeente wilde het beheer van de werkplekken terugbrengen en tevens het energieverbruik drastisch verminderen. Daarnaast kan een virtuele werkplek de medewerker beter faciliteren waar deze ook werkt.

Anywhere, anytime, any device

Met ongeveer 1.500 werkplekken, verspreid over dertig locaties en een complexe kantoor automatisering-infrastructuur met inmiddels veel afgeschreven werkplekken, had de gemeente Zwolle lange inlogtijden op de werkplekken, hoge energiekosten, hoge beheerkosten door de decentrale inrichting en een complexe werkplek omgeving door een grote diversiteit aan hardware. Om deze redenen besloot de gemeente Zwolle om een groot gedeelte van haar huidige ICT-omgeving en applicaties te virtualiseren. Met het vervangen van de werkplekken door middel van Virtual Desktop Infrastructure (VDI) kan de ICT-dienstverlener de juiste desktop aan de juiste medewerker aanbieden, met de juiste mogelijkheden en op het juiste tijdstip. QNH werd na een Europese aanbesteding gekozen uit vijf geselecteerde organisaties om de werkplekken bij de groene gemeente te virtualiseren. Alle werkplekken bestonden uit traditionele PC’s. Deze werkplekken werden vervangen door zogenaamde ‘Thin clients’, waarmee een verbinding kan worden gemaakt met de eigen virtuele werkplek. QNH realiseerde de VDI infrastructuur op basis van VMware Infrastructure en VMware View in combinatie met Wyse Thin Clients.

Contact

Amsterdam

+31 20 460 9609

Maastricht

+31 43 207 3050

Groningen

+31 50 520 1888

Hasselt (België)

+32 11 77 12 77

Eindhoven

+31 40 2305624

Twitter