Innovatie zorgt voor nog betere zorg

Bij GGZ Friesland ontstond de noodzaak om het Citrix park te migreren naar XenApp en Office te implementeren op nieuwe bladservers. Door de krachtige samenwerking tussen klant en leverancier zijn de beoogde resultaten behaald.

"De nieuwe IT omgeving is conform de eisen en wensen van medewerkers en cliënten gebouwd."

- GGZ Friesland

Meer informatie

GGZ Friesland, de organisatie voor geestelijke gezondheidszorg in de provincie Friesland, biedt professionele hulp aan mensen met psychiatrische stoornissen of ernstige psychische problemen. Jaarlijks maken zo’n 34.000 mensen gebruik van deze zorg. Om zorg in de buurt te bieden heeft GGZ Friesland 12 locaties verdeeld over de provincie Friesland en heeft 1.200 werkplekken in gebruik.

Business & IT

De wijze van verzorgverlening, zowel in de uitvoering als budgettair, is constant aan verandering onderhevig, denk hierbij aan zorgindicatie ZZP (zorg zwaarte pakket) en E-health. Door de inzet van E-health wordt de cliënt nog beter betrokken bij de behandeling door de inzet van technologie. Om adequaat op deze verandering in te spelen is samenspel tussen business en IT cruciaal. Door dit samenspel ontstaat een wendbare organisatie die in staat is tijdig in te spelen op wijzigingen, de juiste zorg kan verlenen en bovenal zorg continu verbetert door te innoveren.

Het project

Om de bedrijfsvoering te optimaliseren, E-Health te ondersteunen en ‘klaar te zijn’ voor nieuwe vormen van mobiele communicatie ontstond de noodzaak om het Citrix park te migreren naar XenApp en Office te implementeren op nieuwe bladeservers. De kracht van het project is de samenwerking tussen klant en leverancier. Medewerkers van IT Operations en een interne projectleider van GGZ Friesland werkten nauw samen met de projectleider en medewerkers van QNH. Door de onderlinge samenwerking zijn de beoogde resultaten behaald. De QNH professionals hebben de uitgebreide know-how en ervaring met soortgelijke implementatie trajecten gedeeld met de GGZ medewerkers. De GGZ medewerkers zijn niet alleen ‘on the job’ geschoold bij het bouwen van de omgeving, maar er is ook veel aandacht besteed aan projectmatig en gestructureerd werken.

Resultaat

De nieuwe IT omgeving is conform de eisen en wensen van medewerkers en cliënten gebouwd en bestaat uit:

  • Een schaalbare oplossing & gebruiksvriendelijke interface
  • Streaming video op elke werkplek (instructie filmpjes, vergadering, contact met case manager)
  • Hoge performance op alle bedrijfsapplicaties
  • Toegankelijkheid op alle locaties (any place, any time, anywhere) & remote toegang verlening met SMS

Contact

Amsterdam

+31 20 460 9609

Maastricht

+31 43 207 3050

Groningen

+31 50 520 1888

Hasselt (België)

+32 11 77 12 77

Eindhoven

+31 40 2305624

Twitter