Voor het eerst sinds 2009 groeit het aantal vaste banen sterker dan het aantal flex-contracten, bleek eerder deze week uit kwartaalcijfers van het CBS. Is dat structureel of slechts een korte opleving van het contract voor onbepaalde tijd? AD Werkt publiceerde hierover een artikel, waarin onze collega Coen de Loos werd geïnterviewd. 

Coen de Loos (48), Business Intelligence Consultant bij QNH Consulting, kreeg in februari een vast contract voor onbeperkte tijd.

‘Ik zeg ja tegen het bedrijf, niet tegen het contract’ 

Bij mijn vorige werkgever kreeg ik twee keer achter elkaar een jaarcontract aangeboden. Ik zag niet veel toekomst voor mezelf bij dat bedrijf, dus halverwege het tweede jaar besloot ik te vertrekken.

Ik verwachtte dat ze mij bij QNH ook een jaarcontract zouden geven, maar het bleek twee maanden proeftijd met daarna een contract voor onbepaalde tijd. Dat had ik nog nooit meegemaakt. Ik stel het zeker op prijs. Er spreekt vertrouwen in jou als nieuwe werknemer uit dat ze daartoe bereid zijn. Maar het soort contract dat ik krijg, speelt voor mij geen doorslaggevende rol. Het gaat mij om het werk en de omgeving waarin je terechtkomt. Ik zeg ja tegen het bedrijf, niet tegen het contract.

Of mijn vaste contract past in een trend weet ik niet. Bij QNH lijkt het meer aan de mentaliteit binnen het bedrijf te liggen. Het idee is dat je je met een vast contract meer thuisvoelt bij het bedrijf.

In de huidige markt is zoveel vraag naar nieuwe werknemers dat ik me kan voorstellen dat bedrijven vaste contracten geven om mensen aan zich te binden. Een vast contract is fijn, want biedt je meer zekerheid. Ik word ook weleens benaderd door recruiters, maar ik zit hier lekker op m’n plek en ga niet weg voor een paar euro meer.

[Lees hier het volledige artikel op AD Werkt] 

banner colouryourfuture


Delen op social media


Contact

Amsterdam

+31 20 460 9609

Maastricht

+31 43 207 3050

Groningen

+31 50 520 1888

Hasselt (België)

+32 11 77 12 77

Eindhoven

+31 40 2305624

Twitter

Opening soon: onze vestiging in #Rotterdam. Meebouwen? We zoeken nog starters & ervaren Business Intelligence #Consultants Klik verder voor het vacature aanbod: https://t.co/KiytYo6eLF #vacature #ICT #groeien #BI

De leveranciers in het IDaaS segment blijven toenemen. Security Consultant Sander van Caspel neemt in zijn blog de drie leiders in IDaaS onder de loep: https://t.co/CVTZsQLd2X #identity #security #IDaaS

Pionieren in #Rotterdam met Business Analytics & Intelligence? Help ons bij het opzetten van onze nieuwe vestiging als #consultant. Meer weten kijk op https://t.co/K0tuYPN8GA #vacature #BI #BA #ICT