Benieuwd naar de gezichten achter QNH? We laten ze graag zien! Stijn Coene, Java Developer bij QNH Belgium, vertelt hoe het is om consultant (bij QNH) te zijn.  Laat je inspireren en als je je toekomst meer kleur wil geven, kom dan vooral kennismaken.

 

Stijn Coene
Werkzaam bij: QNH Belgium
Functie: Java developer

Ik ben al meer dan 12 jaar consultant en ik heb mij dit nog geen seconde beklaagd. Er zijn mensen die in hun werk doen waar ze goed in zijn, veilig binnen hetzelfde team, exact doen wat er gevraagd wordt en daar niet van afwijken. Dit is wat consultancy voor mij niet is. Als consultant sta je geregeld voor nieuwe uitdagingen die je zelf in de hand hebt. Je blijft niet altijd voor dezelfde klant werken. Soms heb je een opdracht van een paar maanden en soms van een paar jaar. Als consultant kan je dit zelf aangeven. Ikzelf heb op deze 12 jaar meegewerkt aan een 5-tal grote projecten. Mijn kortste project duurde 6 maanden, het langste, waar ik nu op zit, meer dan 5 jaar.

Wat spreekt je precies aan?

De veelzijdigheid die het biedt: qua technologie zijn al mijn voorgaande projecten volledig uiteenlopend. In sommige was het vooral programmeren in Java, voor een ander heb ik vooral met databanken gewerkt en op nog andere projecten heb ik meegewerkt aan de ontwikkeling van websites. Ik geloof dat hoe meer verschillende opdrachten je krijgt, hoe meer verschillende technologieën je kan leren; hetgeen interessant is om mee te nemen naar volgende opdrachten.

Levenslang leren

Voor mij geldt: een dag niets geleerd is een dag verloren. Als consultant krijg je steeds de kans om je op verschillende manieren bij te scholen: een paar dagen cursus, via boeken, online training, workshops, etc. Dit is toch wel een verschil met iemand die vast in dienst is. Als je vast in dienst bent, ben je al vaker meer beperkt in cursussen die je kan/mag volgen. Zo is het bijvoorbeeld al wat moeilijker om een cursus te gaan volgen over een technologie die op dat moment niet gebruikt wordt op het lopende project. Een consultant is hier veel vrijer in, omdat de technologie nog van pas kan komen op een eventueel volgend project. Ik leer echter ook veel bij van collega-consultants waarmee je kan overleggen. Als consultant werk je immers nooit alleen.

Invulling

Consultant zijn kan eigenlijk voor iedereen anders ingevuld worden. Je kan je specialiseren in één bepaalde technologie en dan verschillende korte projecten gaan doen, maar je kan je ook constant bijscholen en net zoals ik bezig blijven met de laatste nieuwe technologieën die op de markt komen.

Wijsheden? 

Een consultant wordt je niet van de één op andere dag. Met vallen en opstaan groei je in deze rol. Het leven van een consultant is, naar mijn idee, dan ook heel boeiend en uitdagend!

banner colouryourfuture


Delen op social media


Contact

Amsterdam

+31 20 460 9609

Maastricht

+31 43 207 3050

Groningen

+31 50 520 1888

Hasselt (België)

+32 11 77 12 77

Eindhoven

+31 40 2305624

Twitter