Recommender systems

Wilt u uw klanten gerichter bedienen? Meer klanttevredenheid en een hogere omzet? Met behulp  van recommender systems kunt u dit realiseren. Een recommender system kan u vertellen waar uw klanten naar op zoek zijn en hoe u ze verder kunt helpen. Dit is het resultaat van analyse van klantgegevens en aankoopgedrag op individueel niveau. Het resultaat: gemakkelijkere verkopen en meer terugkerende klanten.

Hoe werken recommender systems?

Recommender systems categoriseren klanten op basis van veel verschillende eigenschappen. Vervolgens wordt bepaald welke klanten veel op elkaar lijken en welke producten of diensten de ene klant wel heeft afgenomen en de andere niet. Deze niet afgenomen producten en  diensten worden vervolgens gerangschikt op basis van hoe waarschijnlijk de klant een product zal waarderen/kopen. Daarna kunnen ze worden aangeboden aan de klant, omdat die goed in zijn profiel passen. Dit helpt een klant in zijn zoektocht naar het juiste product, of om nieuwe producten te ontdekken waarvan hij zelf nog niet wist dat hij ze zocht.

De juiste manier, op het juiste moment

Behalve het aanbieden van het juiste product of de juiste dienst, is het ook erg belangrijk om klanten op het juiste moment, op de juiste manier te benaderen. Ook hier kunnen recommender systems een uitkomst bieden. Op basis van de klantgegevens kan voorspeld worden wat de voorkeursmethode is voor benadering van de klant. Door het recommender system te koppelen aan een customer journey analyse, kan ook gekeken worden wat het juiste moment is om een aanbod te doen.

Toepassen in uw organisatie

Behalve voor de verkoop van producten en diensten, kunnen recommender systems nog veel breder ingezet worden. Overal waar uw klant een keuze moet maken, kan een recommender system hem helpen deze keuze te maken. Maar ook voor interne processen kan een recommender system ingezet worden om medewerkers betere keuzes te laten maken in de processtappen.

Meer weten over wat recommender systems voor uw bedrijf kunnen betekenen? Neem dan vooral vrijblijvend contact met ons op. We komen graag een keer bij u langs om over uw kansen te praten!

Contact

Amsterdam

+31 20 460 9609

Maastricht

+31 43 207 3050

Groningen

+31 50 520 1888

Hasselt (België)

+32 11 77 12 77

Eindhoven

+31 40 2305624

Twitter

Opening soon: onze vestiging in #Rotterdam. Meebouwen? We zoeken nog starters & ervaren Business Intelligence #Consultants Klik verder voor het vacature aanbod: https://t.co/KiytYo6eLF #vacature #ICT #groeien #BI

De leveranciers in het IDaaS segment blijven toenemen. Security Consultant Sander van Caspel neemt in zijn blog de drie leiders in IDaaS onder de loep: https://t.co/CVTZsQLd2X #identity #security #IDaaS

Pionieren in #Rotterdam met Business Analytics & Intelligence? Help ons bij het opzetten van onze nieuwe vestiging als #consultant. Meer weten kijk op https://t.co/K0tuYPN8GA #vacature #BI #BA #ICT